Proper Use of DA40 (Alabeo/Carenado) : Issues

For topics related to the creation of simulation objects (SimObjects). This includes development of aircraft, ground, and maritime vehicles.
Kudum
Posts: 3
Joined: Tue Feb 04, 2020 4:21 pm

Proper Use of DA40 (Alabeo/Carenado) : Issues

Postby Kudum » Tue Feb 04, 2020 4:24 pm

Hello,

I am currently working on my ATPL and am quite new in the world of simulators, so sorry in advance if some of my questions appear silly ;)
I would like to train at home using the plane I'm flying with but I have a few issues and I am seeking for help :)

I installed P3D V4 Academic and bought the DA40 from Carenado (which the same as Alabeo's right ?)

But I don't manage to make a few things work :

- The DME is not working (no display at all, no functionnal switches) : I read that we can use the 172RG's instead (by modifying the panel.cfg) but I don't own this one. Is there another way ?

- The ADF is not controllable : the display is ok and I can switch between both frequencies but I cannot modify the frequencies.

- The GNS 430 are not working either (a few buttons are working but I also can't modify the frequencies nor use the approachs and other infos)
For this last one, I saw that we can buy the GNS430/530 from RealityXP but is it mandatory ? Do we have to buy it or it is only for advanced functions ?

Thank you very much,

Quentin

Kudum
Posts: 3
Joined: Tue Feb 04, 2020 4:21 pm

Re: Proper Use of DA40 (Alabeo/Carenado) : Issues

Postby Kudum » Sun Feb 09, 2020 6:28 pm

Quick update :
I managed to make the ADF and the GNS430 work.
I also took the DME for Commander 114 (by modifying panel.cfg) and it works.

All I need now, is a track information (it is not displayed on the GNS 430) :)
Is it possible ?
Do I need to buy a GNS430 ?

keenrw
Posts: 66
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:17 pm

Re: Proper Use of DA40 (Alabeo/Carenado) : Issues

Postby keenrw » Sun Feb 09, 2020 11:48 pm

Some of Alabeos Aircraft need to be looked at ,e.g the C172RG has a problem where the digital fuel gauge dosnt work and i have been in touch with them loads of times to say what the problem is as I had it with FSX as well , a DLL file doesnt get installed and the problem you said about the DA40, but they have done nothing about it .

Rich


Return to “Simulation Object Development Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests